Doç. Dr. Cengis Asiltürk'ten: Metropolis Hikayeleri
Tarih: 08 Mart 2022

Doç. Dr. Cengis Asiltürk'ten: Metropolis Hikayeleri

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doç. Dr. Cengis Asiltürk’ün Metropolis Hikayeleri yayımlandı.

Roman yazarı, yönetmen Asiltürk, bu durum hikâyelerini 2012 yılı yazında 08.00-22.00 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman metro hattında yeryüzüne çıkmadan yaptığı yolculuklar sırasında yazmıştır. Kitapta yazarın yakın dönemine ait hikâyeleri de yer almakta. Hikâye Anlatıcısı, bu eserlerinde bir başka hikâyecinin izini sürerken, bazen bir yerde onu aniden gösterip yoluna devam ediyor, bazen Sait Faik Abasıyanık bizzat başkahraman olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu hikâyelerde kendinizi, bir an bir dağ başında, sonraki hikâyede Bernina Expresi’nde Chur, Poschiavo, Tirano, Engadin Alplerini ve Rhaetian demiryolu boyunca harika manzaraları izlerken, bazen bir metropolin karmaşasında buluyorsunuz.

Duygu dolu arkadaşlıklar, derin aşklar, samimi insan ilişkileri, uzun yolculuklar, metropollerin koşuşturmasında yitip gitmiş an’lar, saf hayata dair işaretler, bir kelebek, bir kedi, bir köpek ya da bir karınca imgesi, bazen şu tutunamamış insanların serüvenleri şiirsellik dolu bir anlatım ve yönetmen gözüyle görselleştirilmiştir.

Alternatif Yayınları - Şubat 2022