Öğrencilerimizin “Üniversiteler Arası Afiş Tasarım” Yarışması Başarısı
Tarih: 29 Mart 2022

Öğrencilerimizin “Üniversiteler Arası Afiş Tasarım” Yarışması Başarısı

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada tasarımları dereceye girerek sergilenme hakkı kazandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümü son sınıf öğrencilerimizden Ercan Taner, Melis Bener, Remzi Bolat, Yasemin Sezgün, Öğr. Gör. Fuldan Bozkurt tarafından yürütülen Güz Dönemi Grafik Tasarımda Reklamcılık dersi kapsamında katıldıkları, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tüketici Hakları” konulu “Üniversiteler Arası Afiş Tasarım” isimli yarışmada, Türkiye genelinde ilk 12 içerisine girerek başarı sağladılar. Öğrencilerin özgün oluşturdukları tasarımları sergilenme hakkı kazandı. Dereceye giren çalışmalar Geleneksel Tüketici Ödül Töreni Günü dijital olarak sergilenecektir. 

Yarışma; Grafik Tasarım, İletişim ve Görsel Tasarım alanlarında eğitim alan öğrencilerin özgün çalışmalar üretmesi, düşünme yeteneklerinin gelişmesi ve tasarım kimliklerinin yükselmesi için yapılmaktadır. Yarışmanın amacı; üniversite öğrencilerinin toplumu tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmesi, farkındalık yaratması, öğrencilerin sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler ortaya çıkarmayı özendirmektir.

Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız. 

Yarışma sonuçları için tıklayınız.